Ve světle té tragédie současného Českého státu, pod kterou je váš vlastnoruční podpis, jste milý Marku ten poslední, kdo má právo si na současný stav stěžovat, stěžoval jste si, jenom když ten tragický stav ohrožoval vaši vládu!

Vážený pane Bendo,

 

Milý Marku,

 

po skončení procesu u soudu prvního stupně s Nečasem a spol. jsem četl vaše mediální vyjádření.Ve svých kritikách jste měl naprostou pravdu, ano je to tak stále, policie může zlikvidovat i vládu a svrhnout politickou stranu i kdyby ta politická strana byla ta nejstarší od vzniku nového “demokratického” Česka.Nic proti vašim kritikám a popisu toho tragického stavu, ve kterém 25 let po tzv. revoluci se ještě Česko nachází.Váš nebožtík táta asi si to tak nepředstavoval, ale to nikdo, komu osud této země leží na srdci.Ale copak pane Bendo jste to nebyl Vy osobně a vaše strana, která policii jako “úplatek” vždy poskytovala širší a širší prostor “působnosti”?A jak dlouho od založení republiky byla vaše strana ve vládě či ve vládě “koaliční” smlouvy? Neměl jste možnost a prostředky včas vidět, poznat a rozpoznat ty trhliny právního státu a to nebezpečí z policejního státu?

 

Pokud si pamatuji pane Bendo, to vydírání státu policií začalo už za Jana Rumla. Váš Honzík policii v něcem nevyšel vstříc a hned vypukla aféra v Pardubicích s Velkou Pardubickou.A nebo jiná vláda nevyšla vstříc policii a vybouchla aféra během techno-party!Policie opakovaně své vládě ukazovala kdo je tady pánem!Ať to byl váš Honzík, nebo dokonce nebožtík Standa Gross, Grulich nebo Pecina, prostě ať ten resort řídil kdokoliv, snažil se tu organizaci získat na svou stranu! Nikoliv na stranu právního státu! A ta organizace při prvním konfliktu nebo při nabídce či tužbě po lepší nabídce zlikvidovala toho, kdo se jim zdál být již nepohodlný!

 

Celá ta léta jste byl v spící politice, předsedal jste opakovaně rezortním výborům poslanecké sněmovny a měl jste nesčetně možností, abyste pomohl, aby jinak tak krásná a křehká země směřovala k právnímu státu, kde nejen občan, ale i lidem volená vláda/vlády, se cítili v bezpečí, v jistotě a to v právní jistotě! A udělal jste proto něco?

 

Vzpomínám si na jedno naše setkání u Vás ve vaší kanceláři jakožto předsedy resortního výboru pro spravedlnost. Nemohl jste se na nás rozhovor koncentrovat a slušně jste se omluvil ze sněmovny, která zrovna projednávala váš návrh zákona. Ocenil jsem Vás, protože sněmovna projednávala Váš návrh zákona a vy jste dal přednost mně a byl jste se mnou, nikoliv v plénu! A vzpomínáte si pane Bendo, o jaký váš návrh se jednalo? O rozšíření zákona o odposleších!!!

 

To už mně milé nebylo!

 

Jenom sečtěte, kolik podobných ústupkových návrhů na úkor právní jistoty občanů a vlády, jste navrhoval Vy a prosadila vaše strana! Nečas odešel z postu premiéra po policejních odposleších, že?!!!Již v bezpečnostních celách různých vazebních věznic, po kterých mně tahali, jsem žebral o papir a o tužku, abych i Vám popsal bezprávné praktiky policejních složek! Pro mně najít papír a ta zjištění srozumitelnou řečí Vám tlumočit, mně stálo nadlidské úsilí a přečetl jste je, Vy jako poslanec, zvolený poslanec voliči své země? A jestliže jste je přečetl, učinil jste něco, abyste zajistil či se podílel na zajištění základních právních jistot pro své občany či voliče a nebo své dokonce pro vlastní stranu či svou vlastní vládu?Já alespoň o ničem takovém nevím!A o Korbelovině se tady radši nebudu ani zmiňovat!

 

Ve světle té tragédie současného Českého státu, pod kterou je váš vlastnoruční podpis, jste milý Marku ten poslední, kdo má právo si na současný stav stěžovat, stěžoval jste si, jenom když ten tragický stav ohrožoval vaši vládu!

 

To Marku přinejmenším není etické! Váš nebožtík otec, kterého jsem si vždycky vážil, se otáčí v hrobě při pohledu na tristní stav tohoto státu, na kterém se podílíte vy vaše strana!

 

Chápu, že nemáte profesi, chápu, že máte velkou rodinu, kterou musíte živit a chápu, že musíte proto zůstat ve sněmovně jako poslanec, ale na ČÍ ÚKOR Marku? Na úkor celého národa?!!!