V předešlých dnech opakovaně prezident země jednoho z členů NATO, to jest prezident Turecka Recep Tayyip Erdogan, označil tři největší politické strany dalšího člena NATO za nepřítele …. a NATO mlčí, jako kdyby se nic nedělo…

Útoky Erdogana a jeho vlády na všechny struktury SRN nemá konec.

V minulých týdnech jsme se dověděli, že víc než 600 německých společností včetně světoznámé automobilové značky Mercedes, se nachází na tureckém statním seznamu podporovatelů terorismu. Pak jsme slyšeli z úst Erdogana, že někteří nejvyšší ústavní činitelé Německa jsou nacisté, nyní už je přímo označil za nepřítele Turecka.

Ano, slyšeli jste správně vyjádření Erdogana – CDU, SPD a Die Grünen jsou nepřátelé Turecka! A co další politická strana – Die Linken? Ti už byli přece dávno Tureckem označeni přímo za podporovatele terorismu! Takže zůstávají jen FDP (Liberálové) a je téměř jisté, že Erdogan v návalu vzteku na ně jednoduše zapomněl, a ne že by je chtěl ušetřit.

Vztek vůdce tureckého Sultána se tím nezastavil, vyzval své Turky v Německu, aby nedali své hlasy těmto politickým stranám, což je údajně dle mezinárodních zákonů vměšování do vnitřních záležitostí země – a to ne nějaké nepřátelské země, ale vměšování se do vnitřních záležitostí země, která je členem stejného vojenského paktu jako Turecko .

Klade se oprávněná otázka, odkud bere Erdogan tolik odvahy nadávat, osočovat, vyhrožovat, vydírat, označit světoznámé značky Německa za podporovatele terorismu, dokonce se vměšovat do vnitřních záležitostí tak významné země a tak silné země, jako je Německo? A přesto se stále nic neděje.

Erdogan totiž moc dobře ví, že mu stačí, aby spolupracovalo jen pár podniků Německa, a může si dělat, co chce.

A dle všeho právě proto ve stejných dnech, kdy vypustil nehorázným způsobem svůj vztek na ústavní představitele a na tři největší politické strany, co prezentují národ v největším zákonodárném sboru, to jest v Bundestagu, nechal Erdogan vyhrát německému Siemensu miliardový byznys s větrnými elektrárnami v Turecku, ta spolupráce jen v tomto odvětví energetiky má dle zpráv trvat nejméně 30 let! Každý ví, že bez souhlasu Erdogana nikdy nikdo nemá v Turecku šanci vyhrát podobný gigantický tendr, i kdyby dal ze všech uchazečů úplně nejvyšší cenu. Je snad překvapující, že z 8 uchazečů toho miliardového tendru (miliardový v USD), byli čtyři uchazeči německé firmy? Země, která se stala terčem těch nejnehoráznějších urážek a pokusů o vydírání s uprchlickou vlnou od Erdogana? 4 z 8 firem jsou německé, tj., jsou ze země, odkud je nejméně devět občanů, co jsou dnes protiprávně v Turecku drženi v kriminále a jsou vystaveni nelidskému zacházení, nejznámější německé sdělovací prostředky je označují za “rukojmí”!

Myslím si, že to byl právě někdo ze Siemensu, který nedávno na dotaz o Turecku sdělil: “jsme tam víc než 150 let a budeme tam dal”… Ano, je to pravda, Siemens je tam v těch končinách víc než 150 let a dle všeho tam také zůstane. Siemens tam byl i v době genocidy Arménů, to jest genocidy křesťanů na pokyn islámského Chalífy a jeho armády, kdy byly údajně telegrafy Siemensu použité islámským sultanátem i k lepší koordinaci genocidy křesťanských Arménů ….

Telegrafická sít osmanské říše

Siemens dle wikipedie měl jednu ze svých továren přímo “uvnitř na uzavřeném území koncentračního a vyhlazovacího tábora Osvětim II. Březinka(Birkenau)”.

“Tovarna” Siemensu v Auschwitz

Erdogan dle všeho ví, že pokud dá kousek koláče těm skutečně mocným, může nadávat “nejvyšším ústavním činitelům” nejvýznamnější země evropského kontinentu jak chce a nemůže se mu vůbec nic stát !

Naivně jsem si myslel, že i kapitál se z dějin poučil a aspoň nenechá pošlapávat svým vlastním ústavním činitelům svého vlastního civilizovaného národa sebeúctu! Nedávno řekl německý prezident, že právě již kvůli sebeúctě si nesmí Německo toto již dát od Erdogana líbit a to ještě ani netušil, že Erdogan označí politické strany (včetně jeho vlastní strany SPD), co tvoří páteř německé demokracie, za nepřátele a že ve stejné době světový gigant, jako je Siemens se svým konsorciem ucházel o giganticky projekt s Tureckem.

Sebeúcta! Jaký má vlastně v Německém politickém soukolí tento pojem po těchto projektů – kontraktů – německých firem s Erdoganovým sultanátem význam?Letos tomu bylo už 150 let co velikán zrovna Německa Karel Marx napsal svůj Das Kapital….