Každá teroristická skupina na světe má svoje otisky prstů, které nelze zaměnit. Těch 32 mladých lidí,  kteří tam šli za nadějí, za přátelstvím, za lásku mezi oběma národy nikoho nezajímalo a nezajímá, ti museli zemřít!

Od roku 2011 Turecko vede mírové jednání s PKK, kterou kdysi dostalo na seznam teroristických organizací.

Začalo to v Norském Oslu a můžeme si představit,  kdo asi Turecko přiměl k těm jednáním a kdo asi přesvědčil Norsko, aby se “zapsalo” do dějin jakož to země míru!

Toto jednání  bylo často  účelově  přerušováno ze strany Turecka  vždy,  když se blížily nějaké  volby a vždy s odůvodněním  –  někdy profesionálně, někdy s téměř amatérsky připraveným útokem či střetem turecké armády s bojovníky z PKK !

Tento film již není produktem syndoromu deja vu, ale několikrát opakovaným špatným a už pro znalce až nudným scénářem. Po volbách vždy  jednání – v zájmu ekonomiky Turecka – pokračovalo!  Kurdové,  kteří tento scénář již znají zpaměti, přesto vždy začali snít o mírovém soužití s Ankarou.

Ještě v 1. polovině tohoto roku se sešly obě strany v historickém a pro Turecko významném paláci Dolmabahçe a před televizními kamerami prohlásily, že se  strany  dohodly na závazném fahrt plánu vedoucí k věčnému míru v Turecku! Turecká vláda dokonce dbala na to, aby “korektně” v sále před kamerami vystupovaly z každé strany 3 osoby sedící vedle sebe, 3 Kurdové a 3 nejvyšší vládní činitelé! Jak Turci,  tak Kurdové, byli ohromeni, že ta 30 let trvající válka končí!A Kurdská strana –  poprvé jako strana – se začala připravovat na volby,  které se měly konat 7.6.2015 a Erdoganova strana věřila, ze tu antidemokratickou 10%  překážkou Kurdská strana nepřekoná! A že Erdoganova “bývalá” strana opět bude mít absolutní většinu a Erdoganovi se podaří následně prosadit novou ústavu, která mu dá tolik  pravomocí jako měli Sultanové!  S tím záměrem se  Ergodan nijak netajil a v rozporu s ústavou mu organizovali  někdy i několik shromáždění  v několika městech kam lítal státním letadlem a kde vystupoval  de facto jako prezident a vedl prakticky volební kampaně, na což dle ústavy neměl právo.

 

Několik týdnů před volbami průzkumy veřejného mínění ukazovaly, že Kurdská strana přece 10 % překážku přeskočí a to byla “poslední” kapka pro Erdogana! Hlasy Kurdských voličů dostat nemohl, od “sociálních demokratů” také ne, zaútočil tedy na hlasy ultranacionalistů a prohlásil, že žádný jednací stůl s Kurdy neuznává! S Kurdy se už  jednat nebude! Hrál na nebezpečnou ultranacionalistickou kartu! Ale nevyšlo mu to! Ultranacionalisté na jeho hru neskočili, naopak získali hlasy i jeho strany! A den 7.6.2015 byl pro Erdogana  začátek konce jeho panství!Kurdská strana se dostala do sněmovny s 13.5 %  hlasů a poslala 80 poslanců a ultranacionalistická strana 16 % hlasů se stejným počtem poslanců jako Kurdové, to jest 80!Volby, které by mohly přinést Turecku konečně demokratizaci země přinesly pravé peklo.20. července odejela z celého Turecka skupina studentů do Kurdského města Suruç s tím,  že následně přeskočí hranici a půjdou do města Kobane,  aby tam pomohli Kurdům při  přestavbě  rozbombardovaného města a uzavřou tím nový most přátelství mezi Turky a Kurdy!A to se neměli o to ani pokoušet! Člověk na seznamu hledaných islámských teroristů vesele,  nerušeně překročil státní hranici se Sýrií a dal mezi ty čisté duši bombu! 32 z nich bylo mrtvých a další zraněni pravděpodobně s následky na celý život….. Nebyl tento  teroristický útok  trestu hodný!?

Následně byli o dva  dny později ve stejném městě  zastřeleni dva  policisté a k překvapení všech se  k tomuto činu se přiznala nějaká “pofiderní” skupina,  která sama sebe označila, že je blízká k PKK! Každá teroristická skupina na světe má svoje otisky prstů, které nelze zaměnit. Již  v první chvíli jsem tušil, že to není  PKK, ale nějaká nastrčená profesionální  skupina, jejíhož  zadavatele  lze snadno odhadnout!

Osobnostní struktura,  vzdělání bojovníků z PKK neumožňuje, aby dny a dny sledovali policisty, zjistili kde bydlí a pronajali si  pokoj v stejném patře a pořídili zbraně s tlumičem, aby následně zabili policisty ve spánku! Ve spánku zabít “nepřítele” a Kurd – to je naprostý nesmysl!!!

Proč by měli  policisty pronásledovat a pronajímat  si pokoj ve stejném patře, když se  ještě  v tom městě nic nestalo, neměli důvod  se jim mstít!Smrt dvou  policistů sloužila jako záminka k vyhlášení totální války vůči Kurdům nejen v Turecku, ale i v severním Iráku!

Těch 32 mladých lidí,  kteří tam šli za nadějí, za přátelstvím, za lásku mezi oběma národy nikoho nezajímalo a nezajímá, ti museli zemřít!

Mezi tím byl Ergodanův  muž  pověřen se sestavením nové vlády.   Ryze účelově nesestavil vládu!

A Erdogan nikomu jinému z opozice nedal  šanci na sestavení  vlády, nechtěl nic riskovat  a vyhlásil nové volby na 1.10.2015! Ale ten jeho úmysl byl jasný už když začaly bouchat bomby!Od té doby pokračuje  smrtelné tažení vůči Kurdům, ale aby to tažení mělo požehnání civilizovaného světa,  Erdoganova vláda učinila ústupek a dovolila USA, že můžou použít americkou základnu v boji proti ISIS. Celá léta Američanům toto turecká vláda, kde by Erdogan předsedou vlády, zakazovala!  A  za to dle všeho dostal Ergodan  souhlas k útoku proti Kurdům!Od té chvíle přicházejí zprávy o tom, jak Kurdy zvolené starostky Kurdských měst jsou zatčeny, jak je  jim vládou,  která k tomu nemá ani právo, odebrána jejich funkce, jak v těch městech, kde kurdská strana dostala nejvíce hlasu, je vyhlášen zákaz vycházení a jsou obklíčeni armádou a policí jako nepřátelská města! Z těch měst ani do nich  nesmí ani jejich poslanci! Denně jsou zabiti až desítky civilistů a to včetně nezletilých dětí! Celé městské čtvrtě jsou násilně vylidněné! Tak jako v 90. tých letech! A to není terorismus?!Ale nedej bože, aby si  Kurd si vzal do ruky zbraň a  snažil se  chránit svou ženu, své   děti! Kurd je pak Terorista! A teroristou zůstane , i kdyby se mu nějak zázračně podařilo  dostat se  do Evropy nebo  do Amerky, tak je teroristou na do smrti!

 

To, že je  trestán celý  národ za to, že dal svoje hlasy ve volbách  té straně,  kterou vnímá jako  svoji,  nikoho nevzrušuje?!

To, že  “někdo”  chce zajistit v opakovaných volbách stůj co stůj vítězství své “bývalé” straně, že  za to potrestá celá kurdská města, že jejich civilisty  utápí v ohni a krvi,  nemůže dnes ve skutečném  civilizovaném světě  nikoho  rozházet? To jsou “civilizovanému” světu lhostejné životy a osudy Kurdů?

Hlavně že USA mají  svoji vojenskou základnu přístupnou pro letadla a Turecko se svými partnery v NATO budou mít opět “kurdské teroristy”!