V tom islamisty žádaném tažení nestoudně zneužívají moji psychicky nemocnou bývalou ženu proti mně a moji šestiletou letou dceru jako rukojmí .

Trvalo to týdny a týdny, kdy jsem každý den chodil do úřadu místopředsedy vlády, aby mně konečně zrušili zákaz výjezdu z Turecka. Měl jsem obavy, že úřad, kde byl Václav Kučera náměstkem ředitele, trestní spis uzavře, aniž bych měl možnost a právo dané ze zákona dát návrhy na doplnění. Abych tomu všemu mohl zabránit, vše jsem jim sdělil doporučenými dopisy, aniž bych tušil, že se vlastně vydávám do soukolí, kde je právo vnímáno jen jako nástroj k diskriminaci a k persekuci na objednávku určité osoby.

Ministr vnitra měl pořád nějaké výmluvy, proč to nejde, nikdo nemohl tušit, že onen ministr vnitra koaliční strany Murat Basesioglu, je neviditelným člověkem turko-islamistů v demokratické vládě bojující proti turko-islamistickým stranám a hnutím. Až mnohem později ukázal svou barvu, přešel na stranu Erdogana, kde se stal opět ministrem a Erdoganova strana se mu zdála málo nacionalistická, tak přešel k ultranacionalistické straně ….

 

Murat Basesgioglu po letech se vrátil ke svému dlouho utajenému hnízdu : poslanec ultranacionalistu

Murat Basesgioglu po letech se vrátil ke svému dlouho utajenému hnízdu : poslanec ultranacionalistu

 

V těch se dnech pan Ismet Sezgin rozhodl navštívit Česku republiku, chtěl abychom při té návštěvě ukázali ústavním činitelům ČR ale i veřejnosti, že to, co nastartovala masmédia na základě sdělení agenta operativců Václava Kučery, není pravdivé a že kvůli těm zprávám nejsme rozzlobeni na Českou republiku a že víme, že ti, co porušují zákony ČR a přátelství mezi národy kvůli svému vlastnímu profitu, nemůžou reprezentovat český národ. Z té myšlenky jsem byl nadšen. Pan Sezgin dal pokyn, aby cesta byla zorganizována, vše se dalo do pohybu. Ale já stále ještě nesměl opustit Turecko, stále jsme čekali na rozhodnutí ministra vnitra, ale cestu už organizovali. V těch dnech mně najednou požádal ředitel úřadu pana Sezgina o radu, jmenoval se Hasmet a celá léta šel vždy tam, kam šel pan Sezgin. Říkal, že za ním chodí tři lidé a chtějí, aby pan Sezgin během své návštěvy České republiky navštívil nějakou továrnu v jakémsi městě mimo Prahu a on si s tím neví rady. Pan Hasmet nebyl nijak moc vzdělaný, ale uměl vest úřad a měl přede mnou velký respekt, někdy mi i záviděl můj vztah k Ismetu  Sezginovi. Skutečně Hasmet nevěděl, co má dělat, protože zahraničí a obzvlášť obrana nebyla jeho parketa. Při sestavení programu cesty pana Sezgina do ČR jsem mu pomáhal, chtěl jsem, aby se setkal se všemi ústavními činiteli ČR mimo Jana Rumla. A tak mi pan Hasmet ukázal to město a tu továrnu, o jejíž návštěvu ho prosí tři vlivné osoby. Město byl Pardubice a továrna Tesla Pardubice, ta je výrobcem světoznámého radarového systému Tamara…. . a tak jsem se ho ptal, kdo že jsou ti vlivní lidé? Říkal, že je nezná a já jsem se ho ptal, jak můžou být vlivní, když je ani nezná – odpověděl, že na něj tlačí vysoký turecký diplomat z USA…. a že nechce udělat nějakou chybu. Dosáhl toho, že jedno odpoledne, když jsem tam nebyl, pro ně zaranžoval schůzku s panem Sezginem. Pana Sezgina ale nepřesvědčili a pan Sezgin nechal všechno prověřit. Pan Hasmet zavolal na ministerstvo obrany, kde mu potvrdili, že to jednání s firmou Tesla Pardubice začal ministr předešlé vlády (turko-islamistické) a že v rámci jednání už dokonce zorganizovali seminář pro specialisty armády na radarové systémy, kde přednášel ředitel Tesly Pardubice generál Barák. Já jsem mu říkal, že radarový systém Tamara znám a zná ho každý, kdo pobýval v Česku, že se jedná o jedinečnou technologii. Byl spokojen s tou informací tak, že je pustil k Sezginovi a dodal, že jim v tom případě zavolá, aby přijeli, že jsou ubytováni v Hotelu Sheraton, což mně překvapilo.

 

 

Tamara

Tamara

 

V odpoledních hodinách přijeli tři muži, jednoho z nich jsem poznal hned, byl to generál Barák, který psal články do ATM časopisu armády, kam jsem dával rozhovory v roce 1991 a on mně také poznal. Ostatní jsem neznal, generál vypadal jak generál i v civilu, ale ti ostatní vypadali jako hudebníci ze San Franciska ze 70 tých let, dlouhé vlasy na cop a plnovous. Nikdo z těch tří nebyl překvapen, že tam jsem a pan Hasmet jim hned na úvod sdělil: pánové, jestli chcete něco řešit, tak jedině tady s panem doktorem, který má největší vliv jak na pana místopředsedu, tak hlavně na program jeho návštěvy, de facto tato návštěva v ČR je jeho iniciativa. Tak jsme asi hodinu hovořili a následně mně pozvali na večeři do Sheratonu, což jsem přijal, jelikož mi tam v tom něco smrdělo. Po jejich odchodu jsem se podíval na jejich vizitky: gen. Barák, Nino Anavi a Ali Kemal Cinar!!!!! Nevím, jestli to mám napsat teď, že to byl pro mně šok, který mnou otřásl.