Již několik měsíců píši o rozcestí USA, kde má padnout rozhodnutí, zda USA budou v budoucnu pokračovat na Středním východě s Tureckem či nikoliv.

 

Mezi sérií článků k tomuto tématu jsem zveřejnil i článek pod názvem “Žlutá karta pro Erdogana”.

Mezitím uběhlo několik měsíců a bohužel či bohudíky valná část toho, z čeho jsem podezíral scenáristy připravené hry a předvídal, jak se bude dál vyvíjet a jak ji iniciovali. Scénáristé v těchto dnech přicházejí s kroky, tak jak jsem předpokládal s největším a nezávaznějším procesem v 21. století v USA a hlavním aktérem není nikdo jiný, než pětatřicetiletý Reza Zarrab, o kterém jsem už minule důkladně psal. Je to pětatřicetiletý multimiliardář původem Ázerbájdžánec z Iránu a iránsko-turecký občan. Turecko Reza Zarrabovi darovalo nejen svoje občanství, ale i svoji nejslavnější pophvězdu, aby ho drželi ze všech stránek na řetězu.

Moje podezření a předpověď se potvrdila. Američtí agenti při jedné jeho cestě v Emirátech kontaktovali a přesvědčili ho, aby pod záminkou přijel do USA do Disneylandu pro své dítě. Ale hned na letišti byl zatčen. Potvrdilo se i moje podezření, že jeho “manželka” pophvězda byla celou dobu na něj nasazena a o každém jeho kroku informovala turecké agenty.

Do minulého týdne, než konečně s ním začal soud, měl být Reza Zarrab hlavním obžalovaným společně s několika ministry Erdoganovy bývalé vlády a jeho nejbližší přátelé, náměstek generálního ředitele druhé nejvyšší turecké statní banky, ale i samotný generální ředitel.

 

Reza Zarrab vykresluje u soudu schema zločinecké turecké organizace

V předposlední den, než začal mega proces, Reza Zarrab, pro kterého Turecko zajistilo ty nejdražší americké obhájce, se stal svědkem a nikoliv obžalovaným a až do minulého pátku tři dny vypovídal. Popsal na tabuli do nejmenších detailů, jak obcházeli embargo uvalené na Irán, jak prali černé peníze přes turecké státní banky, koho z ministrů podplatili a o kolik peněz šlo. Na konci každého tématu výslechu se soudce vždy dotázal: „…a věděl o tom Erdogan?“ Odpověď byla vždy ANO s podrobným popisem ….

Vyšlo mimo jiné najevo, že mu do “cely” vozili alkohol, měl k dispozici mobilní telefon i děvčata, což tento psychopat v pátek, aniž by byl dotázán, v návalu přiznávání též přiznal….

Podle státním zastupitelstvím soudu předkládaných záznamů odposlechů prostoru či telefonů a výpisů z různých bank je jasné, že o tom, jak Turecko jako stát se svými státníky, porušují embargo uvalené na Irán, museli vědět dle všeho už za Obamy, ale neučinili vůbec nic. Je kuriózní, že v tě době, kdy Turecko “pomohlo” šíitskému Iránu překonat embargo a zajistilo prodej nafty a plynu a přesunulo zlato v hodnotě desítek miliard USD, současně bojovalo a podporovalo kdejaké islamistické zrůdy proti šíitskému Asadovi v Sýrii!

Jak se zdá, hra je dohrána! Už jen kvůli tomu, jak soudce klade důraz při každém tématu výslechu mladého Iránce, který hrál na megalomana, zda o těch zločinech věděl Erdogan……

A co přijde teď?

Už od té doby, co tento Megaloman začal vypovídat, prudce klesá hodnota turecké liry, turecká burza každý den zavírá se ztrátou, důvěra v turecké banky ve světě prudce klesal – klesat bude ještě dlouho a seznam dopadů je nekonečný!

Přijde ještě vysoký peněžitý trest pro turecké banky, v případě francouzské BNP to bylo víc než 8 miliard a to šlo o mnohem menší porušení embarga s Iránem! Budou dle všeho odsouzeni Erdoganovi nejbližší přátelé, bývalí ministři a Američané se budou snažit držet Erdogana na uzdě u soudu doloženými důkazy, až přijde červená karta pro Erdogana, protože ty žluté jsou už vyčerpané….

Červená karta dle všeho přijde, protože Erdogan a jeho media začala zveřejňovat, co všechno porušila samotná Amerika či evropské země a i tím si Erdogan o to sám koleduje ….

Díky tomu máme my občané alespoň možnost byť jen částečně u toho, co se odehrávalo a odehrává ve skutečnosti o tom bezpráví a zločinu v demokracii.