Abú Bakr Bagdádí (أبو بكر البغدادي‎; narozený 28. července 1971, vlastním jménem Ibrahím Awwád Ibrahím Alí al-Badrí ابراهيم عواد ابراهيم علي البدري), který stál od roku 2010 v čele Islámského státu, se stal 29. června 2014 prvním chalífou Islámského státu, ano prvním z dvanácti, kteří ho budou následovat!

Před třemi dny všechna světová media se z úst amerického prezidenta směli dovědět, že nejhledanější a nejnebezpečnější terorista naší doby, chcípl.

Ano, při důkladném studiu jeho biografie, jeho psychických předpokladů a studiu jeho rodokmenu lze říci, že se jednalo o nejnebezpečnější, nejbrutálnější zrůdu naší éry. Proč tyto zrůdy vznikly, proč je jim dovoleno páchat zrůdnosti těchto rozměrů a kdy a kde je rozhodnuto, že už mají chcípnout, to nevíme, jen s pomocí znásilnění svých deduktivních schopností můžeme jenom něco tušit.. A to žijeme v tzv. demokracii a tzv. právních státech! 

Za celý dlouhý život jsme těch her na úkor našich civilizačních hodnot viděli a prožili tolik, že jsou v nás brutálně zabity iluze o čisté a pro lidi vytvořené demokracii a právním systému. Vzpomínám si, jak v roce 1979 před americkými volbami, kde proti Jimy Cartrovi stál druhořadý hollywoodský herec Ronald Regan a Cartre se snažil ještě těsně před volbami zachránit desítky amerických diplomatů z iránského zajetí. Jak se vysoce specializované americké vrtulníky s opět vysoce kvalitním americký komandem, které mělo osvobodit americké diplomaty, “srazilo” ve vzduchu někde ještě v afgánském vzdušném prostoru a všichni „osvoboditelé“ zemřeli někde v poušti…  A následně Cartre volby pochopitelně prohrál a nastala nová éra, éra Ronalda Regana, která položila komunizmus. Zda tito američtí mládenci ve vrtulnících, kteří zemřeli, byly jen jedni z mnoha dalších, vyvolené oběti projektu ke zničení komunizmu, to nevíme a nikdy dovíme a ani dovědět nesmíme.

Jak pracně důkladným studiem pro běžného občana téměř nedostupných informací se dovídáme, že na Abú Bakr Bagdádího byl již dvakrát připraven atentát ze strany USA, ale oba atentáty nějak nevyšly. Jakou vinu na tom mělo Turecko, to se zase můžeme opět jen za pomoci dedukce domýšlet…   i z té skutečnosti, že před nedávnem USA vyloučily Turecko z jednání či koordinace činnosti anti ISIS koalice. A to, že při likvidaci této zrůdy v lidské podobě, měli klíčovou úlohu Kurdové, je již jasné i z toho, jak před nedávnem samotný Trump osobně telefonoval s náčelníkem kurdských milicí na Rojavě…  Turecko přitom právě tohoto náčelníka kurdských milicí označuje za teroristou a vydalo na něj červený bulletin, aby byl zadržen Interpolem evt. pak při jeho cestě do USA, kam ho pozval Trump! A to, že Turecko od vzniku ISIS pomáhalo ISIS se všemi prostředky, dnes není nikomu na světě tajemstvím. Novináři, kteří zveřejnili dokumenty i o dodávkách tureckých zbraní ISIS‘u – a to ti nejprominentnější novináři, co Turecko má – dnes buď jsou v německém exilu a nebo ve vězení, tak jako soudci a státní zástupci, generálové, žandarmeri, kteří se opovážili zastavit a kontrolovat jeden z mnoha konvojů plný zbraní určených ISIS, jsou dnes v Turecku odsouzeni k 10 – 20 letům věznění…

Opět ti, kteří hráli klíčovou roli při likvidaci této zrůdné bytosti, byli Kurdové. Kurdové poskytli veškeré nutné a potřebné informace, které získali nejen od kurýra manželky této zrůdy, kterého zajali na svém území, odkud létalo osm amerických vrtulníků, dronů a stíhačů a sice v hlavním městě iráckého Kurdistánu Erbilu.  Přitom nezapomeňme, že největší vojenská základna USA se nachází v Tureckem Incirliku, který je od místa, kde se skrýval Bagdádí vzdušnou čarou 150 km daleko, ale Američané byli nuceni využít kurdský Erbil, který je od úkrytu Bagdádího nejméně 800 km daleko. Každý si umí představit to nebezpečí, ale i technickou složitost-náročnost operace z takové dálky! 

Je nutné si položit oprávněnou otázku: k čemu je tedy Incirlik, když Američané nikdy nesměli použít tuto svou základnu, když pokaždé ji bytostně potřebovali, protože Turecko jim to prostě a jednoduše zakázalo?!

Nakonec je třeba  si položit otázku: je možné, že Turecko neinformovalo anti ISIS koalici, že se Bagdádí nachází v Idlibu, který prakticky kontroluje Turecko  – ve světle i toho mála, co už víme, je jasné, že tato otázka je nadbytečná!

Když hlava tragédie 11.9.2001 Bin Ladin byl Američany v Pákistánu 2.5.2011 napaden a zabit, Obama slavnostně – hrdě sdělil světu, že je konec islámského terorismu. Ale ani ne o tři roky později už oficiálně vyniknul ISIS v čele s daleko brutálnějším, zrůdnějším Bagdádím, který ale prakticky vznikl ale jen pár měsíců po smrti Bin Ladina!

Můžeme si jenom přát, aby politici transatlantické civilizace přestali své občany obelhávat, že zabitím Bagdadiho – tak jak to učinili se zabitím Bin Ladina a ostatních – zachránili tuto civilizaci! Civilizaci, která dřív či později kvůli zkáze a erozi politického systému a tím politiků, se stane obětí islámského radikalizmu! 

Není tu sebemenší vůle bojovat proti islámskému radikalizmu, a to bojovat nejen důsledně, ale především – a to je nejdůležitější – ideologicky!