tak zněl včera zoufalý výkřik Erdogana k davu  svých příznivců ve městě Güneysu. 

Novodobý turecký sultán ještě donedávna, když ho nějaký zahraniční politik naštval, křičel v návalu vzteku k davu:  “Hej, ty Putine!”,”Hej, ty Obamo”, “Hej, ty Netanyahu” a vzápětí od Erdogana následovaly nadávky, výhrůžky… ale nyní? Erdogan nyní křičí ze zoufalství: “Ať si  mají svoje dolary – my máme svého Alláha“!

K zoufalství, k příklonu k Allahovi, vede sultána Erdogana ekonomická situace jeho země, která mu klouže a ujíždí již delší dobu pod jeho nohama a nyní se dostává do fáze bahna, klesá na samé dno.

Turecká lira vůči dolaru a euru ztratila jen za posledních 24 hodin víc jak 15 % své hodnoty a dluh tureckých společností vůči cizině překračuje 350 miliard USD! Ano dolarů, americká měna je každý den pro Turky dražší a dražší, jako nikdy za posledních 15 let! Z čeho budou moci vůbec dluh v dolarech  zaplatit? To ví asi jen Erdoganův Alláh!

Velkorysé zásobování ISISackých hrdlořezů a krev statisíců nevinných obětí té zrůdnosti financované přímo Erdoganem, to Alláh neslyšel? Erdogan se obrací na svého Alláha, ale co ty výkřiky krve statisíců nevinných obětí jeho zrůdnosti, co se též obracejí na Alláha!

Jestli statisíce mrtvých a milióny a milióny lidských bytostí, které přišli o všechno díky ambicím novodobého sultána a to přímo před očima civilizovaného světa, mají s Alláhem na mysli stvořitele, tak ten všemohoucí stvořitel doufám má pro Erdogana připravené peklo, kde bude hořet v ohni z ukradených peněz a uslyší výkřik krve statisíců nevinných lidských bytostí.