Dravý manipulátor opřený jako o otce o stát, ale nikoliv o ten viditelný stát. Proto se nedivím, že osoba, která v sobě nemá sebemenší charisma, se mohla dostat ve vědeckém soukolí tak vysoko, protože k tomu po tzv. sametové revoluci nebylo skutečně než dravost mnoho dalšího potřeba. V tomto světle je třeba se dívat na Drahoše a jeho tzv. vědeckou práci v  recyklaci PET lahví, kterou všude prezentuje jakou práci přímo nadlidskou slovy: “S jiným kolegou jsme si nechali patentovat recyklaci PET lahví.” A hned dodává: “Jsme teď ale v jednání o prodeji licence.” Jméno kolegy zůstává pochopitelně utajeno, ale pan profesor nezapomíná, jak tu licenci zpeněžit. Přitom na recyklaci má patent téměř každá druhá továrna v Číně, a jsou jich stovky! Recyklaci znali vědci dokonce už dávno v hluboké totalitě a i takový Kaučuk Kralupy mohl kdykoliv spustit svůj recyklační proces. Přečetl jsem téměř vše, co tento údajně geniální Drahoš v poslední době za svou kampaň prohlásil, nenašel jsem NIC, ale vůbec NIC nového, jen nějaké podprůměrné nic neříkající fráze a pár fotek, se kterými  chce voličům díky své inteligenci vsugerovat, že se opírá o NATO a o EU, o státní instituce chránící zájmy těchto dvou institucí v Česku. V tomto ubohém duchu sugesce a autosugesce šel na Dny NATO, aby se mohl dát vyfotit před americkým bombardérem B 52  a před pasivním radarem VERA, aby mohl dát fotky na svou facebookovou stránku.

A ještě k tomu dodává, že jde o“jeden z největších úspěchů na poli vojenské techniky”. Jakoby VERA byla objevena za jeho prezidentování v akademii věd! VERA přitom není nic jiného, než zmodernizovaná legendární TAMARA, která byla objevena skutečnými, pravými vědci Československa. K této modernizaci došlo v 5. patře bývalé budovy Tesla Pardubice, tedy HTT Pardubic! Tenkrát pan Drahoš nebyl ani „ing.“….

Nejsem kulturní a sociálním antropologem, ale ze svých zkušeností můžu říci, že někteří jedinci  z Česko-Polských hranic máji v sobě prvky z jedné strany hraničící s asociální drzostí a z druhé strany mají bytostní potřebu se opřít o neviditelné a silné statní instituce k zajištění, zpevnění své vlastní jistoty, která jim umožňuje v jejich projevu “dravosti” spojené s manipulací s lidmi, obzvlášť když jsou v pražském soukolí. Jejich světle modré oči s jejich spontánností opřené o neviditelný stát jim zpravidla získávají důvěru jejich okolí. Takovým příkladem dle mého názoru je i Jiří Drahoš, který v pražském vědeckém prostředí udělal kariéru jako málokdo.

Politika není věda, ale umění

A každý člověk by měl mít minimálně úctu před těmi, kteří to zvládají a bezesporu mezi těmi, kdo toto umění zvládají excelentně a to již desítky let, je Miloš Zeman! Můžeme mít výhrady, jak chceme, ale respekt patří Miloši Zemanovi a Václavu Klausovi! Rozhodně ne těm “dravým vychytralým”, kteří umějí vlastními slovy Drahoše “být v pravou chvíli na pravém místě “.

Funkce prezidenta tak malé země ve středu Evropy je dost vážná věc, aby národ těmto dravcům a vychytralým jedincům, kteří umějí “být v pravou chvíli na pravém místě” nedovolil, aby ukojili své neukojené ego na úkor zájmu tohoto národa.