Svět jde s Donaldem Trumpem do Nového roku a to se vším všudy, bude muset s prezencí amerického prezidenta v každodenním životě v tomto roce počítat.
Americký prezident s platností od Nového roku podepsal snad největší daňovou reformu v dějinách USA a rozhodně s největší zadlužeností USA vůbec, tím získal valnou část amerického kapitálu na svoji stranu.Od svého nástupu byl stále pod tlakem medií, které v součinnosti s častí FBI a státním zastupitelstvím vedli neuvěřitelnou kampaň, kde zneužili rusofobii velké části americké společnosti tím, že volba Donalda Trumpa byla Ruskem i digitálně zmanipulovaná a těsně před koncem roku The Washington, který patřil spolu s The New York Times k vlajkovým mediálním lodím této štvanice, se začal od šílené kampaně o zásahu Ruska do amerických voleb a americké demokracie konečně distancovat.

Donald Trump do Nového roku vstoupil uznáním Jeruzaléma hlavním městem Izraele a tím se nejenže zapsal do dějin, ale z jedné strany získal sympatie všech Židů na naší Zeměkouli, ale též šel do otevřené války se svými islámskými protivníky, jako je Irán, Turecko atd.

A v tomto duchu v hodinách, kdy jsme sledovali se vsemi dostupnými technickými vymoženostmi dění v Iránu, poslal Trump na Twiteru dnes 31.12.2017 v 5:03 středoevropského času zprávu, že podporuje iránský lid proti iránskému režimu! V následujících prvních hodinách roku 2018 Donald Trump pokračoval se svými tweety, jako blesk zasahoval do dění v Iránu jako kdyby nebyl Silvestrovský večer a možná právě proto! Ve svém posledním tweetu, napsal: “Írán selhává na všech úrovních navzdory strašné dohodě, kterou s nimi uskutečnila Obamova administrativa. Velký iránský lid byl mnoho let potlačován. Jsou hladoví pro jídlo a pro svobodu. Spolu s lidskými právy je bohatství Íránu vydíráno. ČAS NA ZMĚNU!”