My Kurdové jsme s Armény a Židy byli a stále jsme bratři, sousedé, mučednici svobodného, tolerantního myšlení v oceánu barbarských řádů
Kurdové, národ nejméně 40 milionů lidí. Větší část Kurdů žije v členské zemi NATO, v Turecku, kde nesměli ani mluvit svým jazykem a jejich hudba, ano, i ta kurdská hudba, ta lidská duševní tvorba, byla zakázána a pronásledována. Kurdové jsou národ, který o svoji holou existenci bojuje ve čtyřech zemích už víc než 100 let! V těch nejmocnějších zemích regionu nesměli mít Kurdové ani svůj jazyk a zkoumat své dějiny nebo pečovat o svoje duševní bohatství bylo nepředstavitelné, že aby se ještě mohli vědecky zabývat tím, jak a zda byli Kurdové použiti v jednom období dějin Středního východu proti svému příbuzenskému národu a sousedovi, se kterými bratrsky žili tisíce let vedle sebe ve stejných vesnicích, na horách či v nížinách.V českém prostředí se stále snažím ozřejmit Čechům Kurdy a jejich boj, jejich bohatství, jejich život a historii, obeznámit obyvatele svého druhého domova se vším, co se týká Kurdů prostřednictvím svých článků. Pak se z ničeho nic ozve nějaký “intelektuál” či chytrákhybridní„Švejkovsko – kapitalistické “subkultury a hází kde jaké “svinstvo” na Kurdy! Snaží se špinit Kurdy, bezbranný národ, kteří se s holýma rukama snaží zachránit před ISIS zrůdami naše společné lidské hodnoty!

Mezi různými “komentáři” i na internetovém portálu Nová Republika jsem našel komentář, že údajně to byli právě Kurdové, kteří společně s Turky provedli genocidu Arménů, a sice jako příslušnici Hamidových Kavalierů. Jako vždy aniž by byl k tomu tvrzení uveden jakýkoliv historický podklad.