Co udělá Evropa, když tato armáda Turků v Evropě na pokyn svého sultanátu “pomůže” k masové migraci? A to je jen jeden jediný příklad.
 

Referendum o ústavních změnách dopadlo “vítězně” pro tureckého prezidenta Erdogana, který posílí své pravomoci. S referendem Erdogan jen legalizoval svůj sultanát. Nezapomeňme, že v kriminále se nacházejí nejvýznamnější novináři celého Turecka, s výjimkou dvou, kteří “dobrovolně” v tichosti odešli. Víc než 14 televizních stanic, 100 rozhlasových stanic, 12 univerzit a několik desítek časopisů byly zavřeny před několika měsíci na pokyn Erdogana. Přední kurdští poslanci jsou v kriminále, kde každému hrozí trest několik desítek let. To je jen malý součet zločinů, které byly spáchány za poslední měsíce na úkor základních práv v Turecku. Nyní začne dalekosáhlejší represe vůči tomu zbytku, co byl plánovitě ponechán při životě, aby referendum vyznělo „demokraticky“.

Co nyní čeká Turecko: vnitropoliticky a v zahraniční politice se bude snažit “upevnit” islámskou frontu, současný předseda Organizace islámské spolupráce Recep Erdogan se bude snažit dobýt Evropu.

 

 

Erdogan po pro něj úspěšném referendu zvýší ještě více represe proti odpůrcům režimu. Referendum proběhlo na venek jakoby demokraticky Erdogan a je “demokraticky mimořádně zmocněným panovníkem”, tak už nepotřebuje hru na demokracii, byť ji bude hrát částečně dál a to navenek.

Erdogan bezprostředně po ohlášení výsledků referenda oznámil, že chystá další referendum o zavedení trestu smrti. Je ale tragické, že trest smrti jeho režim reálně provádí již nejméně dva roky. Děly, letadly, tanky a obrněními vojenskými vozidly zabíjí svoje vlastní občany kurdského původu a ti, kteří byli uvězněni, jsou vystaveni nepředstavitelnému mučení, na jehož následky umírají. A že ze zákona odsoudí již uvězněné osoby k trestu smrti, je jen jeho panovnický signál, který má staletou tradici v osmanství. Tím chce jen ukázat světu a svým občanům, že je absolutním panovníkem. Jsou to praktiky, které té či oné podobě prováděl kdejaký šílený diktátor i ve 20. století.

Evropští i čeští politici se vyjadřují k výsledkům referenda kriticky a s obavami. Přitom evropské politické instituce ve své apatii, lenosti, laxnosti a impotenci stále ignorují hrozivou realitu ztělesněnou v osobě Erdogana, jakožto “vůdce” islámu. Turecko neleží někde v Africe či Asii, ale sousedí s Evropou, kterou Erdoganova ideologie vnímá jako hlavního nepřítele. Erdogan chce dle doposud jím vyslaných signálů dokončit to, co jeho “předkové” nedokončili, to jest dobýt Evropu a tím se zapsat do dějin.

Výsledek referenda byl těsnější v samotném Turecku, kde proti byli hlavně obyvatelé velkých měst, než u Turků žijících v zahraničí, například v Rakousku ho podpořilo 73 procent zde žijících Turků Erdogan a jeho turko-islamistická ideologie má u evropských Turků větší zastání než v samotném Turecku. Já na tuto pro Evropu bytostně nebezpečnou ideologii marně poukazuji již od 80 tých let. Zmíněná “armáda” i s pomocí evropských států byla důkladně připravována proti tehdejšímu komunismu a následně, místo aby se “západ” té armády zbavil, ještě ji dál podporoval a snažil se ji z části dokonce využít k dobíjení postsovětských islámských zemí. Na začátku z ryze ekonomických profitů a následně chtěli zatlačit Rusko do tzv. izolace. Tato armáda spadla do náruče Erdogana – na rozdíl od ostatních vlád před ním, které nezastupovaly tak očividně “islámsko-tureckou“ ideologii. Je silou, kterou Erdogan a islámské státy stojící za ním znají a budou se s její pomocí snažit destabilizovat dřív či později Evropu. Armáda má i silné ekonomické zázemí v Evropě, to už nejsou imigranti I. generace jako z 60 tých let. Například: jen v SRN s kebaby podnikající jen registrovaná část představuje nejméně 8 miliard euro!

V armádě Erdogana jsou odborníci ze všech odvětí, včetně vojáků sloužících v evropských armádách a tisíce a tisíce agentů turecké tajné služby. Samotný ředitel německé tajné služby byl zaskočen, jak nadmíru dokonale pracují turečtí agenti v samotném Německu. Sílu té armády státy, co finančně podporuje Erdogana, velice dobře znají.