Německem se nyní nese zpráva, že komiku Janu Böhmermannovi hrozí až pět let vězení za nactiutrhačnou báseň o Erdoganovi, Merklová s jeho trestním stíháním souhlasí a dokonce je i v těchto chvílích opět v Turecku. To, že Merková na žádost Erdogana dala souhlas k trestnímu stíhání svého vlastního občana, známého satirika, je fatální chybou, která nejen že se zapíše do dějin, ale též otřese pocitem právní jistoty každého občana. 

Právní jistoty, která byla základním kamenem demokracie. Jaké dopady bude mít tento krok na demokracii a na právní stav a právní jistotu občanů, na jejich chování bez právní jistoty, nám ukáže brzká budoucnost. Tímto krokem Merkelová dle mého názoru lifruje své občany do rukou ultraradikálních, demokracii nebezpečných organizací!

 

2

 

 Není přehlédnutelné a je to velice pozoruhodné, že Erdogana v tomto soudním řízení bude zastupovat německý právník Hubertus von Sprenger, co byl obhájcem Davida Irvinga, který jako “historik” popíral holocaust či obhajoval turecké islámské organizace Milli Görüş (nacionální pohled), o kterém se tvrdí, že je evidentně ideologicky blízký ultrapravici!!!
Není už žádným tajemstvím, že po 2. světové válce byli ve vedení (jako spoluzakladatelé) v SRN založených ultranacionalistických stran agenti SSSR, aby destabilizovali hitlerovskou ideologii a infikovaly v Německu snahy o vytváření demokratického a právního státu.

 

Milli_geröş_ve_Wiesbadenu

 

Že by se Erdogan, který reprezentující islám, snažil naši civilizaci destabilizovat nejen emigrací, výhrůžkami vypouštěnými sice z úst saúdského krále, zásahem do práva na svobodu slova v Evropě, ale i s podporou ultrapravice v evropských zemích?

 

Springer_versus_jan

 

Je džihád nám tak vzdálenou “etikou”, kde je vše povoleno?

Obrazy :
1) Titulni stranka nemeckeho tydeniku der Spiegel
2) Modlitebna ultraradikalni turecke organizace Milli Görüş ( Nacionalni pohled) v nemeckem Wiesbadenu
3) Hubertus von Sprenger versus Jan Böhmermann

 

http://www.novarepublika.cz/2016/04/dlouhe-prsty-erdogana-dosahly-az-na.html